Klicka på bilden för större version:

Vid vävstolen trivs årets kulturpristagare Wera Pettersson utmärkt. Foto: Mats Rosqvist

Wera förvånad vinnare till kulturpriset

Wera Pettersson, Larv, får Vara kommuns kulturpris 2014. Sedan 60-talet har hon varit en drivande kraft i föreningsliv och kultur i bygden.

Det var en glad och omtumlad pristagare som fick beskedet på telefon att hon vunnit Vara kommuns kulturpris för 2014.
— Jag kan inte fatta detta! Jag, gamla människan. Vem i allsin dar har hittat på detta, löd Wera Petterssons första reaktion efter beskedet.

Det är dock en synnerligen värdig pristagare som bildningsnämnden utsett. Under fem decennier har hon varit aktiv i föreningslivet i Larv. På 60-talet var Wera Pettersson ordförande i Husmodersföreningen och hon blev också studieledare för Folkuniversitetet som är organisationens studieförbund. Det var här som hon 1985 drog igång den verksamhet som blivit en av de mest långlivade studiecirklarna någonsin, nämligen vävstugan i Larv. Vävstugan har tolv medlemmar som träffas för att väva och umgås.
— Vi har så roligt ihop. Det sociala betyder mycket och så har vi deltagare som är intresserade av hantverket och av att skapa med sina händer, förklarar Wera varför studiecirkeln fortfarande är aktiv.
Priset delas ut den 15 december i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Publicerad 10 december 2014 i NLT

 

Ny  bro i Larv

Före:

Efter:

Först över bron var Christer och Elisabet Robinsson. Första bil var Bengt Lindfors. Julgranen uppsatt på bron dagen före julafton.